Wärdshus

En mysig restaurang på Södermalm

Långholmens Wärdshus ligger inrymt i Alstaviks malmgård från 1670-talet. Här kan du avnjuta det bästa ur svensk mattradition, tillagat på lokala råvaror i en historiskt fängslande miljö. Vi serverar både dagens lunch samt har à la cartemeny till både lunch och middag. För de större sällskapen rekommenderar vi vår festvåning, som lämpar sig utmärkt för bröllop och företagsarrangemang. Vi är dessutom Svanenmärkta! Långholmen är en ö tillhörande Södermalm i närheten av Hornstull.

Följ oss gärna på Facebook för att få våra senaste nyheter i wärdshuset.

Bordsbokning

Du kan boka bord via vår onlinebokning till vänster. Du får omedelbart en bekräftelse på din bokning, via e-post och sms. Alla platser är inte tillgängliga via onlinebokningen, så prova att kontakta oss på telefon, 08-720 85 50, eller e-post restaurang@langholmen.com, om det skulle vara fullt.

 

Öppettider

Vardagar11.30-23.00
Lördagar12.00-23.00
Söndagar12.00-17.00
MidsommarWärdshuset är stängt från 21/6 kl. 14 till 25/6 kl. 11:30
SommarWärdshuset är stängt från 29/6 kl. 14 till 6/8 kl. 11:30. Välkommen till vårt sommarcafé i rastgården!
   

Baren Finkans öppettider

Tisdag-lördag17.00-24.00
MidsommarFinkan är stängd fr.o.m. 21/6 t.o.m. 25/6
SommarFinkan är stängd fr.o.m. 29/6 t.o.m. 6/8
 

Veckans Rätter

Veckans rätter och dagens vegetariska rätt på Långholmens Wärdshus.

Lunchmeny

Det är det svenska köket som är grunden i matlagningen på Långholmens Wärdshus. Menyerna är skapade efter säsong för att råvarorna ska ha bästa smak, det är dessutom miljövänligt.

Kvällsmeny

Vi serverar vällagad mat i en trivsam miljö. Eftersom vi är Svanenmärkta arbetar vi i största möjliga mån med ekologiska råvaror.

Grillkväll med livemusik

Välkomna till vår mysiga wärdshuspark! Grillkvällar på fredagar med gott från grillen, välsmakande tillbehör och härlig livemusik. Arrangeras 10, 17, 24 augusti.

Söndagsbrunch

På Långholmens populära söndagsbrunch hittar du en härlig buffémeny med både brunchklassiker och nyheter. Naturligtvis finns det också många smarriga efterrätter att njuta av. Brunchen är tillbaka igen från och med den 12 augusti.

Afternoon Tea

Unna dig och en vän med klassisk Afternoon Tea på vårt wärdshus som återkommer hösten 2018.
Tack för lunchen igår. Jättegott och fin service. Alla nöjda! Tony Ruster, Fastighetsägarnas Seniorförening

Fest & firande

Vår klassiska festvåning har anor från 1600-talet och ligger i den slottsliknande malmgård som mästerbryggaren Jochum Ahlstedt lät bygga för sig och sin familj. Tidens smakfulla överdåd går idag igen i kristallkronorna, de stora fönstren och de varma, ljusa tonerna. Vårt kanske vackraste rum, som gjord för den perfekta festen.

Festvåningsmeny

Med Festvåningsmenyn kan du kombinera ihop våra utvalda ätter så att menyn passar just ditt sällskap.

Bröllop

Bröllop på Långholmen - annorlunda och fängslande romantiskt!

Bröllopsmeny

Bröllopsmenyn är komponerad med stor omsorg. Med de bästa råvaror och kärleksfull tillagning garanterar vi att ert menyval blir något exceptionellt. Till maten har vår sommelier valt ut de mest smakfulla drycker.
Vår dag blev väldigt fin. Fantastisk service och vi kommer absolut att rekommendera er! Petra Isaksson

Matfilosofi

Som restaurang har vi ett stort ansvar för vad vi serverar på tallriken. Våra gäster ska vara säkra på att vår mat är lagad från grunden med på de bästa råvarorna.

Miljöansvar

Långholmen är Svanenmärkt och vi försöker hela tiden att hitta nya områden vi kan förbättra! Vårt ansvar för miljön är en ständigt pågående process, vi kan aldrig luta oss tillbaka och tänka att nu har vi gjort vårt.

Jobba hos oss

Nu söker vi på Långholmens Wärdshus en kunnig kallskänka!