Wärdshus

En mysig restaurang på Södermalm

Långholmens Wärdshus ligger inrymt i Alstaviks malmgård från 1670-talet. Här kan du avnjuta det bästa ur svensk mattradition, tillagat på lokala råvaror i en historiskt fängslande miljö. Vi serverar både dagens lunch samt à la cartemeny. För de större sällskapen rekommenderar vi vår festvåning, som lämpar sig utmärkt för bröllop och företagsarrangemang. Vi är dessutom Svanenmärkta! Långholmen är en ö tillhörande Södermalm i närheten av Hornstull.

Följ oss gärna på Facebook för att få våra senaste nyheter i wärdshuset.

Kommer du hit med bil? Vi har fri parkering, i mån av plats, för våra gäster.

 

Safe to visit

Trygghet i Wärdshuset

Besök oss för en god lunch eller fika, med möjlighet att sitta mer avskilt med ditt sällskap om så önskas. Vi erbjuder även take-away så att du kan äta där det passar dig. Vi erbjuder en trygg och lugn miljö där vi ytterligare har stärkt våra redan omfattande rutiner för hygien och säkerhet. Läs om vårt trygghetsarbete här.

Har du frågor eller önskemål inför ditt besök är du varmt välkommen att kontakta oss. Välkommen till den rofyllda ön mitt i Stockholm!

Telefon: 08-720 85 50
E-post: restaurang@langholmen.com

Öppettider

Vardagar11.30 - 17.00
Helger11.30 - 17.00
Köket stänger 16.30
 

Vinter i Wärdshuset

Wärdshusparken är öppen hela säsongen för dig som vill sitta ute och äta. Korvgrillning på helgerna! Köp korv hos oss & grilla själv i vår grill i Wärdshusparken. Två korvar med bröd & tillbehör för 50 kr (Vegankorv finns). Gäller tillsvidare lördagar och söndagar kl. 11:30-16:30. Tips på varmt att äta och dricka:  Gulaschgryta med knödel & surkål 150 kr Långholmens fisk-& skaldjursgryta 165 kr Två våfflor med sylt & grädde 65 kr Glühwein89 kr Varm choklad 45 kr Varm äppelmust 45 kr

Bordsbokning

Klicka på knappen här under för att boka bord via nätet. Du kan även kontakta oss på telefon, 08-720 85 50, eller e-post restaurang@langholmen.com.

Beställ take-away

All mat går att beställa och ta med för att äta där det passar dig. Ring till oss: 08-720 85 50

Frukost

Starta dagen med en härlig hotellfrukost, både för dig som bor hos oss och för dig som vill sätta guldkant på morgonen.

Brunch

Njut av vår härliga brunch på lördagar och söndagar med smaker som är anpassade till säsongen.

Teater med middag

Ta del av en spännande teater och trevlig middag på Wärdshuset. I monologen Jag var mer neutral än Sverige gestaltas storspionen Stig Wennerström.

Baren Finkan

I vår mysiga bar kan du komma förbi på en After Work, en bit mat eller en god kopp kaffe efter en tur runt Långholmen.
Vi är så nöjda med vår brunch hos Er i går!! Fin mat, trevlig personal och en underbar guide. Marianne med familj

Bröllop

Bröllop på Långholmen - annorlunda och fängslande romantiskt! Vi hjälper er gärna med planeringen inför den stora dagen.

Bröllopsmeny

Bröllopsmenyn är komponerad med stor omsorg. Med de bästa råvaror och kärleksfull tillagning garanterar vi att ert menyval blir något exceptionellt.
Vår dag blev väldigt fin. Fantastisk service och vi kommer absolut att rekommendera er! Petra Isaksson

Matfilosofi

Som restaurang har vi ett stort ansvar för vad vi serverar på tallriken. Våra gäster ska vara säkra på att vår mat är lagad från grunden med på de bästa råvarorna.

Miljöansvar

Långholmen är Svanenmärkt och vi försöker hela tiden att hitta nya områden vi kan förbättra! Vårt ansvar för miljön är en ständigt pågående process, vi kan aldrig luta oss tillbaka och tänka att nu har vi gjort vårt.

Rädda mat via Karma

Rädda goda måltider som blivit över från Långholmen till halva priset i appen Karma. Ett smidigt och gott sätt att minska på matsvinnet.