Wärdshus

En mysig restaurang på Södermalm

Långholmens Wärdshus ligger inrymt i Alstaviks malmgård från 1670-talet. Här kan du avnjuta det bästa ur svensk mattradition, tillagat på lokala råvaror i en historiskt fängslande miljö. Vi serverar både dagens lunch samt har à la cartemeny till både lunch och middag. För de större sällskapen rekommenderar vi vår festvåning, som lämpar sig utmärkt för bröllop och företagsarrangemang. Vi är dessutom Svanenmärkta! Långholmen är en ö tillhörande Södermalm i närheten av Hornstull.

Följ oss gärna på Facebook för att få våra senaste nyheter i wärdshuset.

Bordsbokning

Klicka på knappen här under för att boka bord via nätet. Du kan även kontakta oss på telefon, 08-720 85 50, eller e-post restaurang@langholmen.com.

Öppettider

Vardagar11.30-23.00
Lördagar12.00-23.00
Söndagar12.00-17.00
Söndagen den 17 november stänger Wärdshuset kl. 15:00.

 

Baren Finkans öppettider

Tisdag-lördag17.00-24.00

Veckans Rätter

Veckans rätter och dagens vegetariska rätt på Långholmens Wärdshus.

Lunchmeny

Det är det svenska köket som är grunden i matlagningen på Långholmens Wärdshus. Menyerna är skapade efter säsong för att råvarorna ska ha bästa smak, det är dessutom miljövänligt.

Kvällsmeny

Vi serverar vällagad mat i en trivsam miljö. Eftersom vi är Svanenmärkta arbetar vi i största möjliga mån med ekologiska råvaror.

Julbord

På Långholmens Wärdshus serverar vi ett traditionellt, svenskt julbord. Vällagad julmat, gjord på fina råvaror, i mysig wärdshusmiljö mitt i Stockholm.

Presentkort

Ge bort en upplevelse! I vår webshop kan du köpa presentkort på brunch, afternoon tea, weekendpaket m.m.

Spionteater

Ta del av en spännande teater och trevlig middag på Wärdshuset. I monologen Jag var mer neutral än Sverige gestaltas storspionen Stig Wennerström.

Frukost

Starta dagen med en härlig hotellfrukost, både för dig som bor hos oss och för dig som vill sätta guldkant på morgonen.

Rädda mat via Karma

Rädda goda måltider som blivit över från Långholmen till halva priset i appen Karma. Ett smidigt och gott sätt att minska på matsvinnet.
Maten lovordas av alla gäster, personalen under kvällen både i restaurangen, i baren och receptionen var underbara. Gunnel Jägare Sandin

Bröllop

Bröllop på Långholmen - annorlunda och fängslande romantiskt! Vi hjälper er gärna med planeringen inför den stora dagen.

Bröllopsmeny

Bröllopsmenyn är komponerad med stor omsorg. Med de bästa råvaror och kärleksfull tillagning garanterar vi att ert menyval blir något exceptionellt.
Vår dag blev väldigt fin. Fantastisk service och vi kommer absolut att rekommendera er! Petra Isaksson

Matfilosofi

Som restaurang har vi ett stort ansvar för vad vi serverar på tallriken. Våra gäster ska vara säkra på att vår mat är lagad från grunden med på de bästa råvarorna.

Miljöansvar

Långholmen är Svanenmärkt och vi försöker hela tiden att hitta nya områden vi kan förbättra! Vårt ansvar för miljön är en ständigt pågående process, vi kan aldrig luta oss tillbaka och tänka att nu har vi gjort vårt.