Hållbarhet

Vårt ansvar för miljön är en ständigt pågående process, vi kan aldrig luta oss tillbaka och tänka att nu har vi gjort vårt. Som miljömärkt anläggning är det viktigt att miljöansvaret finns hos alla i huset. Vi försöker hela tiden att hitta nya områden vi kan förbättra!

Logo Svanen och Zeromission
Blomma på mur  - Hållbarhet på Långholmen

Miljöansvar över tid

Att engagera oss i miljöfrågor har vi gjort sedan 1990 då några medarbetare startade en miljögrupp. Idag är hela anläggningen Svanenmärkt genom Nordisk Miljömärkning, som både är ett kvitto på vårt existerande miljöarbete men som också pushar oss att höja våra krav och mål för varje år. Förutom mer uppenbara saker som att källsortera, använda miljömärkt papper och kemikalier så omfattar vårt arbete även andra miljöfrågor som energi- och vattenförbrukning, CO2-utsläpp och transporter.​

Att Svana gör skillnad!

Vi är Svanenmärkta

Att svanenmärka Långholmen är ett medvetet val för att verka för ett hållbart samhälle, inte bara i det korta perspektivet utan även långsiktigt.

Miljömärket Svanens vision är ett hållbart samhälle med en hållbar konsumtion. För att nå dit är det viktigt att alla hjälps åt och väljer miljömärkta produkter. Att svanenmärka Långholmen är ett medvetet val för att verka för ett hållbart samhälle, inte bara i det korta perspektivet utan även långsiktigt. Vi vill genom detta göra det möjligt för dig att använda världens knappa resurser på ett klokt och ansvarsfullt sätt. Här kan du konsumera med ett gott samvete! Och du – ett rent miljösamvete gör att man sover lite bättre.

Licens nr 3055 0069.

Bryt en vana – Börja Svana!

Blommor i parken på Långholmen

SOS Barnbyar

Hållbarhet innefattar förutom klimatet även socialt ansvar. Ett sätt Långholmen engagera sig i detta arbete är att vi är barnbyfadder till en SOS Barnbyn i Mamelodi i Sydafrika. Barnbyn tar hand om barnen som bor i barnbyn samt stöttar även de barn och familjer som bor i det närliggande samhället. Förutom att barnen får ett hem och omsorg av sina barnbymammor så får de också gå i skolan vilket de är väldigt glada för. Att förbereda sig för framtiden är viktigt för barnen.

Stöd SOS Barnbyar du med!

Wärdshushets kök

Hållbara Restauranger

Vi medverkar i nätverket Hållbara Restauranger vars vision är att påverka restaurangbranschen att jobba mer med hållbarsfrågor. I fokus ligger fem områden: Mat, Miljö & Klimat, Reko, Kommunikation, Ekonomi. Via nätverket kan vi få och ge inspiration och verktyg för hur hållbarhetsarbetet kan utvecklas.

Läs mer om Hållbara Restauranger

GoClimate

Vi på Långholmen har valt att engagera oss i projektet Clean burning stoves in Zambia via GoClimate. Detta projekt förbättrar hälsoförhållanden och livskvalitet utöver att bekämpa klimatförändringarna i zambiska hushåll. Förbrukningen av lokalt vedbränsle minskas tack vare detta projekt med upp till 70%.

Läs mer om projektet här.

KONTAKTA OSS

Har du en fråga? Hör av dig till oss!
Telefon: 08-720 85 00    Mail: info@langholmen.com

Kronohäktet Emblem
Kronohäktet Emblem
STF logo
Betyg Hotels

Se även:

Top image

Hållbar konferens

Bli en del av vårt hållbarhetsarbete.

LÄS MER
Top image

Wärdshus

Här kan du avnjuta det bästa ur svensk mattradition.

LÄS MER & BOKA
Top image

HOTELL

Bo på ett tidigare fängelse på den gröna ön mitt i Stockholm.

LÄS MER