Fångarna på Långholmen

Klarar ni att ta er från Långholmen utan fil? Roligt, spännande och god mat därtill. Arrangemanget avslutas med en fängelsefest.

  Utmaningar

  Lekfullt

  Problemlösning

FÖRFRÅGAN

En fängslande lek

Fångarna på Långholmen är en ”Fångarna på fortet”-inspirerad lek. De misstänkta brottslingarna förs av plitarna till ”Långholmens domstol”. Domstolen är belägen i det gamla Spinnhusets källare. Vår domare är oftast inte nådig mot förbrytarna och domen brukar sluta med livstids fängelse på Långholmen! Då domen avkunnats är det dags för tvagning, påklädning (randigt) och inskrivning.

 

En chans till frihet

Om fångarna lyckas tjäna ihop en borgenssumma som är satt till 700.000 riksdaler släpps de fria. Fångarna delas in i olika ligor som t.ex. Kåkfararna, Tjallarna och Björnligan, som tävlar mot varandra. Varje liga får varsin tom penningsäck att samla pengarna i samt en spelplan. Ligaledaren bestämmer vem som är bäst lämpad att utföra varje uppdrag. Vid varje station finns en plit/stationsvärd (en person från er grupp). Plitarna är tuffa men mutbara och kan dela ut stilpoäng. Det gäller alltså att charma plitarna, kanske med en kampsång eller att fångarna går snyggt på led. När ligan prövat på samtliga stationer, ca sju stycken, är det åter dags att möta domaren. (Under sommarhalvåret är flera stationer utomhus.) Den liga som lyckats få ihop till borgenssumman, samlat flest stilpoäng samt lyckats svara rätt på flest chansfrågor vinner. Fångarna på Långholmen är en perfekt aktivitet för teambuilding och fest!

Fängelsedirektören låter hälsa:
– Ta nu ej bästa kavajen eller dressen – dit ni ska kommer ej pressen! Välkomna!

Tid för aktivitet: ca 2 timmar.

Antal personer: Min. 25 och max 110.

 

Mat & dryck

I baren Finkan är det nu lämpligt att bjuda de törstiga fångarna på ”vatten och bröd”, välj styrka efter smak (ingår ej i priset). Arrangemanget avslutas med en fängelsefest, fortfarande iklätt randigt, i någon av våra trevliga lokaler. Här brukar det vara spännande att få veta hur det har gått för de olika ligorna, kanske sjunger vinnande laget också sin kampsång!

 

Fängelsefestmeny

Oskyldigt dömd
Ekologisk prosciutto sambucano med sötpotatiscrème, getost och krutonger

Domarens skrovmål
Halstrad regnbågsfilé med morotscrème, smörbrynt ingefära och dillsmörsås

Cup med överlagt rån
Cheesecakemousse med rårörda bär och crunch

* Måltidsdryck , kaffe och te ingår. Vi har också en vegetarisk meny att erbjuda.

 

HÖR AV DIG

Vi berättar gärna mer om våra arrangemang!
Telefon: 08-720 85 00    Mail: arrangemang@langholmen.com

Arrangemangsförfrågan

Se även:

Top image

Rymningen

Försök rymma från Långholmen i detta spännande äventyr.

LÄS MER
Top image

Fångkampen

Lös klurigheter, följ instruktioner och kom överens om den bästa strategin.

LÄS MER
Top image

Matresan

Goda aperitifer och dryck i en historisk matguidning.

LÄS MER