Julbord i Stockholm

På Långholmens Wärdshus serverar vi ett traditionellt svenskt julbord. Vi erbjuder smakrik julmat tillagad på utmärkta råvaror som serveras i vårt hemtrevliga Wärdshus i Stockholm.

Svensk mattradition​

  Hemtrevligt

  Miljömärkt

EJ BOKNINGSBAR

Kronohäktet Emblem

Informationen på denna sida avsåg 2020 års julbord och kan komma att ändras till julbordet 2021.

Julbord i Stockholm

Jul i Wärdshuset

Julbordet inleds med glögg, som serveras från 30 minuter innan julbordssittningen i vår vinterdekorerade wärdshuspark. Kom sedan in i värmen i wärdshusets matsal och avnjut ett digert och vällagat julbord. Passa även på att boka in en guidad tur på fängelset innan julbordet och lär er mer om öns långa fängelsehistoria. Julbordet serveras från slutet av november till dagarna innan julafton. På Långholmens Wärdshus serverar vi ett traditionellt, svenskt julbord. Vällagad julmat, gjord på fina råvaror, med alla klassiker och våra egna specialiteter.

JULBORD TAKE AWAY
Ta med en bit från ett av Stockholms allra bästa julbord – Långholmens Wärdshus Julbord. Ett traditionellt svenskt julbord tillagat på utmärkta råvaror i Wärdhusets kök, som du kan äta där det passar dig.

Vi hoppas att julbordskassen blir ett uppskattat inslag under denna julperiod som för många inte blir likt andra jular. Ge bort till din familj, kollegor eller unna dig en själv.

Julbord på Långholmen

Sittningar julbord

Långholmens julbord serveras från slutet av november till strax innan jul. Boka gärna ditt julbord i god tid för att vara säker på att det finns plats den dagen ni vill komma.

PRISER
Pris från 495:- till 875:- beroende på dag och sittning.
Barn från 13 år Ordinarie pris
Barn 3-12 år 40:-/år
Barn 0-2 år 0:-
Julbordet inkluderar alkoholfri glögg, kaffe samt garderob. Samtliga priser är angivna per person samt 12% moms. Med reservation för ändringar.

SITTNINGSTIDER
Vi har löpande sittningstider under dagen, eftermiddagen och kvällen. Onlinebokningen har inte öppnat för 2021. Vänligen kontakta oss för en reservation.

Julbord i Stockholm

Guidning innan julbordet

Passa på att följa med på en guidad visning av det tidigare fängelset innan julbordet. Guiden visar och berättar om öns 250-åriga fängelsehistoria.

Långholmen är Stockholms 7:e största ö och kanske den mest mytomspunna på grund av det gamla fängelset. Långholmen har en lång historia, från Spinnhusets dagar på 1700-talet tills det att fängelset stängdes 1975. Gå in i en fängelsecell i vårt fängelsemuseum och upplev hur fångarna bodde på den tid det begav sig. Läs och upplev dåtidens fängelsevillkor, hur fångarna behandlades och hur deras vardag såg ut.

Priset är 65:-/person och guidningen tar cirka 30 minuter, guidningen måste bokas i förväg. Stående tid för guidning är kl. 14:15 varje dag. Önskas guidning vid annan tidpunkt tar vi gärna emot din förfrågan. Om du bokar julbordet på vår hemsida ange i fältet ”Övriga önskemål” att ni även önskar guidning.

Julbord

Julfest

Vår klassiska festvåning har anor från 1600-talet och ligger i den slottsliknande malmgård som mästerbryggaren Jochum Ahlstedt lät bygga för sig och sin familj. Tidens smakfulla överdåd går idag igen i kristallkronorna, de stora fönstren och de varma, ljusa tonerna. Vårt kanske vackraste rum, som gjord för den perfekta festen. Tillsammans med maten, drycken, miljön samt vår kunniga personal skapar vi en minnesvärd julfest.

BRA ATT VETA OM FESTVÅNINGEN
Långholmens Festvåning kan ta upp till 90 gäster, dukat för åtta personer per bord. Vid E-bordsdukning har vi plats för 64 sittande gäster. Observera att 50 gäster är minimum för bokning av denna festlokal. I alla våra kuvertpriser ingår lokalhyran fram till 01.00. Mot en extra kostnad kan ni stanna längre, dock senast till 03.00. Önskas större sällskapsytor finns möjlighet att hyra extra lokaler utöver Festvåningen. Efter julbordet ordnar vi gärna en bar och hjälper er att boka coverband/DJ eller annan underhållning.

Julbord

Julkonferens

Kombinera julbord och konferens! Perfekt avslutning på året för kollegorna. Konferera på Långholmen innan jul och njut av vårt hemlagade svenska julbord! Efter dagens konferensaktiviteter så börjar kvällen med glögg som serveras i vår vinterdekorerade wärdshuspark. Sedan fortsätter ni in i värmen där ett digert klassiskt julbord avnjuts i wärdshusets matsal. Konferera under en dag eller sov över för att fortsätta mötet dagen efter.

FÖRSLAG: HELPENSION MED JULBORD & GUIDNING
Konferensrum anpassad för storleken på er grupp
Hemlagat klassiskt julbord i wärdshusmiljö, sittning vid lunch eller eftermiddag
Guidad tur på Långholmens fängelse
Övernattning i enkelrum samt frukostbuffé
Förmiddagskaffe med fikabuffé och hembakat
Lunch med varmrätt, sallad, bröd, måltidsdryck och kaffe
Eftermiddagskaffe med hembakat, smoothie och frukt
Tekniksupport, wi-fi, mineralvatten och källvatten

Pris: Kontakta oss för offert

Julbords 7 julturer

Snabb julkonferens

Ont om tid men gott om energi? Samla ihop kollegorna och avsluta året på ett smidigt sätt. En kort konferens med julbord innanför tullarna gör att ni lugnt hinner med!

DETTA INGÅR:

  • Soppa och smörgås som serveras vid er ankomst runt kl. 11-12
  • Konferensrum för er grupp fram till kl. 15
  • Julbord kl. 15 med välkomstglögg i Wärdshusparken

Pris: Kontakta oss för offert

 

Hållbara restauranger
Karma
Kronohäktet Emblem
Kronohäktet Emblem

BOKA BORD

Boka gärna bord direkt på nätet. Om du vill boka för större sällskap ta gärna kontakt med oss.
Telefon: 08-720 85 50    Mail: restaurang@langholmen.com

EJ BOKNINGSBAR

Se även:

Top image

HOTELL

Bo på ett tidigare fängelse på den gröna ön mitt i Stockholm.

LÄS MER
Top image

KONFERENS

Naturnära konferenser mitt i Stockholm med personlig service.

LÄS MER
Top image

Museum

Lär dig mer om öns historia i vårt fängelsemuseum.

LÄS MER