Grafikvandring

Nyfiken på grafik – hur går det till egentligen? Gör ett avbrott i konferensen och var med om ett oförglömligt möte på litografiska verkstaden på Långholmen.

  Konst

  Hantverk

  Teknik

FÖRFRÅGAN

​Gör ett avbrott i konferensarbetet och var med om ett oförglömligt möte på litografiska verkstaden på Långholmen. Verkstaden och galleriet ligger ett stenkast från hotellet i det gamla fångvaktarbostället Stora Knapersta. Byggnaden som har anor från 1840-talet uppfördes en gång i tiden av Emanuel Nobel (Alfred Nobels far). Numera huserar ”Lumphé litografiska” i huset.

Här får ni en inblick i konstnärens arbete vad gäller att skapa en litografi. Ni får svar på frågor som, vad är en litografi? Vem uppfann litografin? Vad är egentligen ett grafiskt blad? Tecknar konstnären själv? Björn Lumphé visar och berättar om hantverket och om samarbetet med ett otal kända konstnärer som trycker sin grafiska blad hos honom. Börja eller avsluta det hela med en drink. Dessutom har Björn en fin konstutställning i sitt hus som man kan ta del av.

Konstnärer som finns representerade
Peter Dahl, Erland Cullberg, Ernst Billgren, Angelica Wik, Lars Jonsson, Madeleine Pyk, Marianne Lindberg De Geer, Dan Wolgers m.fl.

Tid för aktivitet: ca 1 timme.

Antal personer: Min. 20

 

HÖR AV DIG

Vi berättar gärna mer om våra arrangemang!
Telefon: 08-720 85 00    Mail: arrangemang@langholmen.com

Arrangemangsförfrågan

Se även:

Top image

Matresan

Goda aperitifer och dryck i en historisk matguidning.

LÄS MER
Top image

Fängelseguidning

Följ med vår kunniga guide på en tur i fängelset.

LÄS MER
Top image

Rymningen

Försök rymma från Långholmen i detta spännande äventyr.

LÄS MER