Långholmen Hotell i Stockholm

Fängslande boende mitt i Stockholm

Vid Södermalm mitt i Stockholm ligger den grönskande ön Långholmen med lugna parkområden och strandbad.  De renoverade cellerna har gjorts om till rum som erbjuder all tänkbar komfort för en avkopplande natt. I vårt Wärdshus serveras vår goda frukostbuffé varje morgon och i vår restaurang kan ni njuta av vår fantastiskt goda dagens lunch samt á la carte-meny, svensk husmanskost tillagad på de bästa lokala råvarorna.

  Lugnt läge

  Historisk miljö

  Fri parkering

Öppettider

Restaurang
Måndag - Söndag: kl. 12:00 - 23:00

Köket stänger 1 timme innan stängning.

Frukost
Måndag - Söndag: kl. 07:30 - 10:30

Hotell
Öppet dygnet runt.
Incheckning: Från kl. 15:00
Utcheckning: Senast kl. 12:00

Vandrarhem
Öppet dygnet runt.
Incheckning: Från kl. 15:00
Utcheckning: Senast kl. 10:00

Konferens
Bemannad kontorstid.

Museum
Alla dagar: 11:00 - 16:00

Hitta hit

Restaurang
Alstaviksvägen 17

Hotell & Vandrarhem
Långholmsmuren 20

Konferens
Alstaviksvägen 19

Museum
Långholmsmuren 20

Hitta hit & karta

Top image

HOTELLRUM

Våra hotellrum, eller celler som vi kallar dom.

LÄS MER
Top image

Hund på hotell

Hundtillbehör på rummet och parkområden utanför hotellet.

LÄS MER
Top image

STAMGÄST

Återfallskortet är vårt stamgästprogram för trogna gäster.

LÄS MER
Top image

GRUPPER

Bo med en grupp på hotellet eller vandrarhemmet.

LÄS MER
Top image

KÄRLEKSCELL

Fängslande romantik i det tidigare Kronohäktet.

LÄS MER
Top image

BRÖLLOPSCELL

Fängslande romantik i det tidigare Kronohäktet.

LÄS MER
Top image

Bildgalleri

Se hur det ser ut på Långholmen innan du besöker oss.

SE MER

Om Långholmen hotell:

Frukost på Långholmen i Stockholm

Bo på Kronohäktet

Att bo på Långholmen är speciellt på många sätt. Dels för det lugna och charmiga läget i Stockholm, dels för den historiska miljön. År 1975 avslutades en 250-årig lång fängelse-epok då den sista fången lämnade Långholmen. Idag kommer besökarna hit frivilligt för att bo, träffas och arbeta i en lugn, trevlig och trivsam miljö på söder.

I de tidigare cellerna finns nu renoverade enkelrum, dubbelrum och familjerum med sköna bekväma sängar och detaljer som knyter an till vår historia. Alla rum, eller celler som vi kallar dem, har TV, bord, safetybox med eluttag, badrum samt gratis WiFi. Utmärkt för såväl vuxna som barn.

Hotellrum på Långholmen

Bra att veta om vårt hotell:

 • Gratis WiFi
 • Personlig service, vår reception är bemannad dygnet runt
 • Fri parkering, i mån av plats
 • Restaurang, bar och museum
 • Gästkök (gäller ej grupper)
 • Strandbad och populära parkområden strax intill hotellet
 • 10 minuters promenad till Hornstull
 • Ca 40 km från Arlanda
 • Rökfritt
 • Betala enkelt med kort eller Swish
 • Incheckning från kl. 15:00
 • Utcheckning senast kl. 12:00
 • Öppettider frukost: Se sidan Frukost
 • Frukostpåse kan beställas om du ej kan eller vill äta vid frukostbuffén. Meddela oss senast vid incheckningen hur du vill ha din frukost.
 
Cykel på Långholmen i Stockholm

HYR EN CYKEL

Upptäck Stockholm på ett smidigt sätt - Hyr en cykel när du bor hos oss. Vi har flera cyklar för stora och små som vi hyr ut under årets varma månader. Kontakta oss vid frågor

Pris cykelhyra: 175 kr/dag eller 35 kr/tim

Sittgrupp i glasgången på Långholmen

Ett hållbart och Svanenmärkt hotell

Något vi är stolta över är att hotellet är miljömärkt med Svanen. Vi jobbar aktivt med att uppfylla alla krav i hela hållbarhetskedjan och verkar för ett hållbart samhälle. Dessutom arbetar vi exempelvis med Hållbara Restauranger samt klimatkompensation via Zeromission.

Vi gör medvetna val, inte bara ur ett kort perspektiv utan även långsiktigt. Allt från maten vi köper in till att erbjuda tandborstar av trä på hotellet.

Skulle ni ha några speciella behov eller krav för just er konferens är ni välkomna att kontakta oss, varefter vi kan ta fram ett förslag som passar både vårt och ert klimatengagemang. Långholmen Hotell i Stockholm är grönt på många sätt.

Långholmen flygfoto

Genom att bo på Långholmen Hotell erbjuds ni:

✔  Parkområden och badplats utanför porten

✔  Hållbart boende

✔  Personlig service

✔  Gratis WiFi

✔  Gratis parkering

✔  Lugnt läge i centrala Stockholm

”Fantastisk miljö mitt i storstaden! Strand- och stadsnära! ”

Magnus, Växjö

Bröllopsrum på Långholmen Hotell i Stockholm

Fira bröllopsdagen på Långholmen

Kommer ni till Stockholm i kärlekens tecken erbjuder vi rum i vår kärlekscell. Där väntar ekologiskt mousserande vin, choklad och frukt. Ett rum bäddat med romantiska lakan och mysiga morgonrockar samt tofflor. På vår restaurang Wärdshuset väntar ett bord där ni får avnjuta valfri trerättersmeny från vår à la carte. Till frukost väntar vår goda frukostbuffé. För att boka er kärleksvistelse på något av våra rum, är ni välkomna att kontakta oss för pris och bokning.

Går ni i bröllopstankar? Eller kanske är det dags att fira bröllopsdag? I vårt bröllopsrum bäddar vi med fina linnelakan, extra stora kuddar och ordnar med Champagne samt godsaker. Du och din käraste kan njuta av en rofylld plats här på Långholmen i Södermalm, nära naturen och det vackra blåa vattnet.

Oavsett om ni väljer att ha bröllopsfesten här på vårt Wärdshus eller någon annanstans i Stockholm, bor ni nära och bra till stadens centrum. Vi erbjuder flera olika bröllopspaket i våra vackra lokaler. För priser och ytterligare information läs mer om bröllopspaket här.

Långholmsbadets strand på Långholmen

Ett grönt hotell i Stockholm med nära till allt

Långholmen Hotell ligger centralt i Stockholm men erbjuder ändå vacker grönska tillsammans med skön avkoppling.

Tack vare hotellets plats i Stockholm har du inte långt till sevärdheter såsom Stockholms slott, stadshuset, Mariatorget, museer m.m. I Stockholms centrum har du tillgänglighet till områden med shopping i några av stadens bästa butiker. Varför inte strosa i gamla stan, besöka vackra stadsdelar som Södermalm eller ta en tur till Skansen under din vistelse i Stockholm stad.

Här finns det mesta för barn som vuxna. Vare sig du är ute efter upplevelser eller föredrar god mat på någon av Stockholms många restauranger. Hotellet ligger nära Hornstull på Södermalm där det finns tunnelbana och bussar så att du kan ta dig runt i Stockholm.

Wärdshusparken - Långholmens Wärdshus

Konferens i Södermalms avkopplande miljö

Kommer du till oss på Långholmen Hotell Stockholm i arbete finns här många bra alternativ anpassat för just dig. Vi erbjuder allt från en trygg konferens, helt anpassad efter era behov och med fokus på omtanke för varandra, till större konferensrum som rymmer från upp till 80 personer. På anläggningen finns flera olika sorters rum att boka för just era behov, allt från vårt stämningsfulla källarvalv från 1800-talet till våra luftiga rum med högt i tak och mycket ljus. Bo sedan bekvämt i en trevlig och gemytlig atmosfär.

Boule i Rastgården

Aktiviteter på Långholmen Hotell

För våra gäster erbjuder vi även arrangemang med upplevelser och aktiviteter. För dig som inte vill ta dig till Stockholms centrala delar finns här mycket att göra på vårt hotell.

Kom och besök museet där du får veta mer om öns historia, utforska öns parkomården och strandbad, spela boule i rastgården eller paddla kajak och njut av Stockholms underbara utsikt från vattnet.

Om ni besöker oss som grupp och förbokar kan ni utmana någon i fångkampen, rymningen eller fångarna på Långholmen. I närheten av hotellet finns även en litografisk verkstad där det går att boka ett guidat besök. Läs mer om guidade besök här. 

Om er grupp är matintresserade finns det möjlighet att boka en vinprovning i vår historiska miljö som leds av en erfaren sommelier på hotellet. Kontakta oss för förslag och pris. Läs mer om vinprovning här. 

Det finns även något vi kallar ”matresan” där ni får följa med på en historisk resa i tiden med mat och dryck. Med hjälp av en berättare förflyttar ni er över 1600-, 1700- och 1800-talet och får uppleva de olika seklernas smaker. Även detta bokas i grupper, läs mer om matresan här.

BO HOS OSS

Boka ditt besök hos oss eller hör av dig.
Telefon: 08-720 85 00    Mail: hotell@langholmen.com

Betyg Hotels
Betyg Expedia
Kronohäktet Emblem
Kronohäktet Emblem
Parkmiljö på Långholmen

Visste du att…

Det är tack vare fångarna på 1800-talet som hotellet ligger i en grön oas. Stora mängder lera lades på bergen så att fångarna kunde plantera upp mot 3000 träd.

På 1900-talets första hälft anlades en natur- och folkpark på östra sidan samt en del vägar och parkplanteringar. Det var först då ön började förvandlas till den gröna ön mitt i Stockholm som den idag är.

Ballonger på Långholmen

Till sist…

Här på vårt hotell jobbar vi ständigt med att förnya oss. Vi ser gärna att du väljer oss till ditt hotell på söder i Stockholm. Boka vårt underbara hotell på Södermalm med några enkla klick på vår BOKA-sida.