Teater på Långholmen

 ”Jag har ett abnormt konstbegär” Hösten 2023 har en ny teaterpjäs premiär på Långholmsteatern.

Peter Perski är
Isaac Grünewald
i en pjäsmonolog
av Klaus Fischer

 

Premiär 29 september 2023

På försommaren 1926 satt konstnären Isaac Grünewald fängslad i en månad på Långholmens fängelse. Hans brott var att han hade försvarat sin fru konstnären Sigrid Hjertén i ett bråk med tågpersonalen på stationen Bohus i Kungälv tre år tidigare. Domen och brottsutredningen hade antisemitiska över- och undertoner.

Nu har dramatikern Klaus Fischer skrivit en pjäsmonolog som heter ”Jag har ett abnormt konstbegär”. Rollen som Isaac Grünewald gestaltas av skådespelaren Peter Perski. Peter är en välrenommerad skådespelare känd från bland annat Maria Wern filmerna och Drivhuset på Stockholms stadsteater.

Pjäsen utspelar sig i Isaac Grünewalds cell under den månad han satt inlåst där. Tiden som straffånge blev en annorlunda upplevelse än den han tänkt sig.

Premiär hösten 2023

Föreställningen spelas följande fredagar på Långholmen i Stockholm: 29/9,  6/10,  13/10,  20/10,  27/10,  3/11

I teaterpaketet ingår tvårättersmeny på Långholmens Wärdshus, föreställningen, kort guidning på Långholmen och besök på egen hand på Långholmens fängelsemuseum. 

Biljetter

Biljetter släpps på denna sida under våren 2023. Om du vill kan vi skicka en påminnelse till dig via e-post när biljetterna släpps. Fyll i din e-postadress i rutan nedan.

Få en påminnelse via e-post när biljetterna till teatern släpps:

Se även:

Top image

Grünewald

Om konstnären Isaac Grünewald vistelse på Långholmen.

LÄS MER
Top image

Wärdshus

Här kan du avnjuta det bästa ur svensk mattradition.

LÄS MER & BOKA
Top image

Upplev

Inspiration om vad du kan göra när du är hos oss.

LÄS MER