Strömstedt

Boka här

Ett vackert mötesrum till minnet av Långholmens kanske mest kända fånge.

Konferensrummet Strömstedt ligger precis innan festvåningen, där förmiddagskaffet dukas upp. Ett trevligt rum för trevliga möten.

Fakta

Sammanträdeupp till 8 personer
Mått3,25m x 4,4m

Finns i salen

LCD-projektor - TV/Video - Whiteboard - Blädderblock - Trådlöst internet - Mineralvatten & godis - Block & pennor - Bordsryttare

Lite historik...

Fyra av åtta fängelseår tillbringade succéförfattaren och f.d. kåkfararen Lasse Strömstedt bakom Långholmens galler. Det var på 50- och 60-talen och det gamla uttjänta stillot var överbelagt till bristningsgränsen. Jobben räckte inte till alla och det blev tid över att planera rymningar, berättar Lasse i sin memoartrilogi, Brott & Skratt. Av hans åtta försök att ta sig ut lyckades bara ett…men:
- Att planera rymningarna var ett sätt att överleva, förklarade Lasse under en av sina otaliga föreläsningar för våra gäster på Långholmen Konferens. Men allt var inte mörkt. Långholmen var en skola på gott och ont. Tid även för läsning väckte det litterära intresset.

Lasse var fixare och snart hade en fångtidning och ett litterärt sällskap, Gröna Ormen, fötts. Ett häpnadsväckande antal av tidens litterära giganter gästade nu Långholmsfängelset. Bl.a. Harry och Moa Martinsson, Eyvind Johnson och Lasses förebild Jan Fridegård som själv suttit på ”holmen”.

Vändorna på kåken, varvade med diversearbetarjobb varade till 1971. Då satte Lasse Strömstedt en uttrycksfull punkt för sitt ”busliv” med en ny karriär som författare, skådespelare, föreläsare och debattör. Under pseudonymen Kenneth Ahl skrev han med Christer Dahl bästsäljarna Grundbulten och Lyftet. I en rad egna böcker tecknar han med närmast kuslig förmåga samt varm och burlesk humor mänsklighetens mindre vackra sidor.