Vinprovning

Boka här

Söker du något mer än bara en middag? På Långholmen anordnar vi vinprovningar. Passar lika bra som ett arrangemang på företagsfesten eller som ett event innan middagen för det privata sällskapet.

Vinprovning på Långholmen i Stockholm

Vi erbjuder ett antal olika dryckesprovningar. Vi arrangerar både vinprovningar för konferensgrupper men också för privata sällskap för minst 10 personer. Provningen tar drygt 1 timme. Eftersom Långholmen ligger mitt i Stockholm går det bra att lämna bilen hemma. Samtliga provningar genomförs av en erfaren sommelier. Priserna nedan är per person och inkl. 25% moms. Gäller minimum 10 personer.

Vinprovning för konferensgrupper

Avsluta dagens konferenspass eller inled middagen med en god och lärande vinprovning. Vinprovningen hålls i enskild lokal och tar cirka en timme. Priserna är per person och inkl. moms. Konsultarvode för sommelier tillkommer. Hör gärna av er för offert och frågor på e-post: restaurang@langholmen.com.

Klassisk vinprovning

Nyfiken på att prova och lära dig liter mer om vin? Under denna provning får du prova 4 klassiska viner. Vi pratar om vad som är typiskt för de druvsorter som ingår i de olika vinerna och de vindistrikt som vinerna är producerade i. I slutet av provningen får ni gissa (med lite handledning) vilket vin som finns i vilket glas. Detta är en så kallad blind vinprovning.

170 kr/person

Att kombinera mat och vin

Hur kan ett vin en gång smaka så fantastiskt och nästa gång bara kännas strävt och surt? Vill du lära dig hemligheten? Under denna provning får du lära dig grunderna i hur du kombinerar mat och vin. Du får tips om mat som är ”vin-vänner” och vilken typ av mat och vin som ibland kan skapa inte allt för goda smakupplevelser. Vinerna vi provar är 4 klassiska viner, 2 vita och 2 röda.

190 kr/person

Osten får vinet att sjunga

I denna provning får du lära dig om olika osttyper och vilka viner och tillbehör som passar till dem. I provningen ingår 3 olika viner samt 3 sorters ostar och några tillbehör.

240 kr/person

Historisk champagneprovning

Få distrikt i vinvärlden är så omtalade som Champagne i Frankrike. Få viner i världen är så omtalade som dess sprudlande dryck. Sägnerna och historierna är många. Låt oss guida dig genom en del av detta med hjälp av 4 klassiska champagner.

250 kr/person

 

Priserna är per person och inkl. 25% moms. Konsultarvode för sommelier tillkommer. Gäller minimum 10 personer.