Vinprovning

Söker du något mer än bara en middag? På Långholmen anordnar vi vinprovningar. Passar lika bra som ett arrangemang på företagsfesten eller som ett event innan middagen för det privata sällskapet.

Vinprovning på Långholmen

Vi erbjuder ett antal olika dryckesprovningar. Vi arrangerar både vinprovningar för konferensgrupper men nu också för privata sällskap där man kan boka in sig på "öppna vinprovningar". Eftersom Långholmen ligger mitt i Stockholm, går det bra att lämna bilen hemma.

Vinprovning för konferensgrupper

Avsluta dagens konferenspass eller inled middagen med en god och lärande vinprovning. Vinprovningen hålls i enskild lokal och tar cirka en timme. Priserna är per person och inkl. moms. Konsultarvode för sommelier tillkommer. Hör gärna av er för offert och frågor på e-post: restaurang@langholmen.com.

Öppna vinprovningar

Under hösten så arrangerar vi nu öppna provningar där man som privatperson kan boka platser. Det kommer gå av stapeln under fem torsdagar och hållas i vår mysiga vinkällare. Samtliga provningar genomförs av en erfaren sommelier och tar drygt 1 timme. Max antal personer är 16 deltagare, min. 10 deltagare.

4/9 & 6/11 Klassisk vinprovning, 320:-

Nyfiken på att prova och lära dig liter mer om vin? Under denna provning får du prova 4 klassiska viner. Vi pratar om vad som är typiskt för de druvsorter som ingår i de olika vinerna och de vindistrikt som vinerna är producerade i. I slutet av provningen får ni gissa (med lite handledning) vilket vin som finns i vilket glas. Detta är en så kallad blind vinprovning.

11/9 & 13/11 Att kombinera mat och vin, 340:-

Hur kan ett vin en gång smaka så fantastiskt och nästa gång bara kännas strävt och surt? Vill du lära dig hemligheten? Under denna provning får du lära dig grunderna i hur du kombinerar mat och vin. Du får tips om mat som är ”vin-vänner” och vilken typ av mat och vin som ibland kan skapa inte allt för goda smakupplevelser. Vinerna vi provar är 4 klassiska viner, 2 vita och 2 röda.

18/9 Historisk champagneprovning, 450:-

Få distrikt i vinvärlden är så omtalade som Champagne i Frankrike. Få viner i världen är så omtalade som dess sprudlande dryck. Sägnerna och historierna är många. Låt oss guida dig genom en del av detta med hjälp av 4 klassiska sorters champagne.

Boka platser via e-post: restaurang@langholmen.com eller telefon: 08-720 85 50. Priserna är per person och inkl. moms.