Måndagsklubben

Boka här
Startar27 aug
Slutar19 nov

Följ med på våra intressanta visningar på Långholmen. Besök grafikverkstaden, tapetverkstaden, Thomas Qvarsebos ateljé eller fängelset. Turen avslutas med en härlig lunch på Wärdshuset.

På måndagar under hösten arrangerar vi roliga och intressanta visningar som avslutas med en god lunch på Långholmens Wärdshus. Välj mellan ett besök i grafikverkstaden, tapetverkstaden, ett ateljébesök hos Thomas Qvarsebo eller en guidad tur i fängelset.

Detta ingår:
- Guidad visning, cirka 1 timme
- Månadens husman på Långholmens Wärdshus inkl. bröd och sallad.

Pris: 230:-/person för dig med Coop-kort. Ord. pris 350:-/person.

Det finns begränsat antal platser till varje visning. Ingen visning 5 november. Samling kl. 13 vid Kronohäktets entré, Långholmsmuren 20. Lunch kl. 14 på Wärdshuset.

 

Bokning

Varmt välkommen att boka dina platser hos oss via telefon eller mail. Vi behöver veta vilket datum ni vill komma, vilken visning och hur många ni blir.

Telefon: 08-720 85 50
E-post: restaurang@langholmen.com

 

Läs om våra visningar på Långholmen:

Besök grafikverkstaden

Lär dig mer om litografins hemligheter och ät en god lunch på Långholmens Wärdhus. Både kända konstnärer och kreativa kändisar köar för att låta trycka sina verk hos litografen Björn Lumphé. Som en av få kvarvarande representanter för sitt skrå har han hittat en fristad i Stora Knapersta på Långholmen. Verkstaden är inhyst i en länga intill det röda trähuset uppfört av Alfred Nobels far år 1830. Nu kan du lära dig mer om denna ädla konst och dessutom se kända litografier utförda av bland annat Lennart Jirlow, Lars Jonsson, Madelaine Pyk som har tryckt sin litografier hos Björn Lumphé.

Datum för visningen: 10 september, 24 september, 8 oktober, 22 oktober, 12 november

 

Träffa skulptören Thomas Qvarsebo i hans ateljé

Träffa skulptören Thomas Qvarsebo i hans ateljé på Långholmen i det f.d. Spinnhuset. Thomas Qvarsebo har gjort sig känd för en mängd olika skulpturer som finns över hela landet. Greta Garbo på Södermalm, Olof Palme bysten i riksdagshuset och Jas –Gripen monumentet på Långholmen Alf Henriksson. Nu har du en unik chans att träffa honom och hur han tänker och resonerar om sitt snart 50-åriga konstnärskap på Långholmen.

Datum för visningen: 3 september, 15 oktober, 19 november

 

Besök tapetverkstaden

Besök verkstaden Handtryckta Tapeter på Långholmen.  Det röda 1700-talshuset Lilla Knapersta döljer en skatt. Fäst på papper. Inte sedlar, men med större skönhetsvärde. Tapetmakeri är ett skrå med anor lika gamla som huset. Idag förs det vidare på Långholmen av Mats Qwarfordt, en av drygt dussinet utövare i världen.

På Lilla Knapersta får historiska mönster fräschör igen på nytillverkade rullar. Beställningar kommer oftast från enskilda som vill ha ”skräddarsydda” tapeter till en viss hemmiljö: från gamla torp till slott och herrgårdar. Nu kan Du lära sig mer om detta spännande yrke.

Datum för visningen: 10 september, 1 oktober, 15 oktober

 

Guidning på fängelset

Var med på en visning på Långholmen och lär dig mer om fängelset spännande historia. Från spinnhusets dagar på 1700-talet tills det att fängelset lades ner 1975. Vi besöker Långholmens museum med en guide som tar er med tillbaka till de mindre välkomnande åren som Långholmen gått igenom. Efter guidningen avlutar vi med med en härlig lunch på Långholmens Wärdshus.

Datum för visningen: 27 augusti, 17 september

 

Tips: Missa inte vår nya teaterpjäs om storspionen Stig Wennerström. "Jag var mer neutral än Sverige" som spelas på fredagar under hösten på Långholmen. Läs mer