Upplev Stockholm

På Långholmen är det du själv som bestämmer tempot. Utanför hotellets entré finns ett härligt strandbad samt fina jogging- och promenadslingor i en vacker, rogivande parkmiljö. På andra sidan av Långholmsbron väntar Södermalm och resten av Stockholm med sitt rika utbud av shopping och nöjen i form av teatrar, biografer, gallerier och restauranger. Här tipsar vi om några ställen vi tycker bäst om i vår vackra stad och som måste upplevas.

Hornstull

Under 2013 har Hornstull rustats upp och vilken lyckad förvandling! Med 39 nya butiker, barer, restauranger och caféer har nya Hornstull blivit södra Södermalms skönaste mötesplats, bara 10 minuter från hotellet.

Monteliusvägen

Här får du den bästa utsikten över Stockholms vackra stad. Promenadstråket "Monteliusvägen" löper längs med branten högt över Söder Mälarstrand. Vägen börjar vid Kattgränd i väst, där nya trappor ansluter till Söder Mälarstrand och slutar vid Skolgränd i öst. Längs vägen finns flera terrasser och parkbänkar, och härifrån har man en grandios utsikt över Riddarfjärden och Gamla stan.

Skansen

Sveriges äldsta friluftsmuseum och Stockholms enda djurpark. Skansen har öppet året om och utställningarna växlar efter årstid. Här finns mycket gammal och välbevarad bebyggelse där man också kan möta människorna från de olika tidsepokerna.

Vasamuseet

Tillsammans med Skansen är Vasamuseet Stockholms största besöksmål. Det välbevarade fartyget från 1600-talet imponerar på besökarna med sin ståtlighet och sin korta men spännande historia.

För mer tips om vad som händer i vår vackra stad, besök Visit Stockholm.