Wärdshus

En mysig restaurang på Södermalm

Långholmens Wärdshus ligger inrymt i Alstaviks malmgård från 1670-talet. Här kan du avnjuta det bästa ur svensk mattradition, tillagat på lokala råvaror i en historiskt fängslande miljö. Vi serverar både dagens lunch samt har à la cartemeny till både lunch och middag. För de större sällskapen rekommenderar vi vår festvåning, som lämpar sig utmärkt för bröllop och företagsarrangemang. Vi är dessutom Svanenmärkta! Långholmen är en ö tillhörande Södermalm i närheten av Hornstull.

Följ oss gärna på Facebook för att få våra senaste nyheter i wärdshuset, dagens lunch och helgtips.

Bordsbokning

Du kan boka bord via vår onlinebokning till vänster. Du får omedelbart en bekräftelse på din bokning, via e-post och sms. Alla platser är inte tillgängliga via onlinebokningen, så prova att kontakta oss på telefon, 08-720 85 50, eller e-post restaurang@langholmen.com, om det skulle vara fullt.  

Wärdshusets öppettider

Vardagar 11.30-23.00
Lördagar 12.00-23.00
Söndagar 12.00-17.00
Här serveras kaffe, glass, mat , vin och öl. Varmt välkomna

Baren Finkans öppettider

Tisdag-lördag 17.00-24.00
Tack för lunchen igår. Jättegott och fin service. Alla nöjda! Tony Ruster, Fastighetsägarnas Seniorförening

Kvällsmeny

Vi serverar vällagad mat i en trivsam miljö. Eftersom vi är Svanenmärkta arbetar vi i största möjliga mån med ekologiska råvaror.

Lunchmeny

Det är det svenska köket som är grunden i matlagningen på Långholmens Wärdshus. Menyerna är skapade efter säsong för att råvarorna ska ha bästa smak, det är dessutom miljövänligt.

Mat & musik

Välkomna till vår mysiga wärdshuspark. Den 1/6 har vi invgning med musik och mat. 3/6 startar grillvällarna med musik och grill.

Brunch

Kom till oss på Långholmen och njut av en härlig söndagsbrunch på Söder. Vi serverar också brunch Nationaldagen, 6:e juni.

Afternoon Tea

Välkommen till vårt Afternoon Tea, lördagar kl. 13-17. Vårt omtyckta Afternoon Tea är åter i höst, 10/9.

Café Rastgården

Här kan du sommartid koppla av med en kopp kaffe, smörgåsar och glass. Varför inte spela boule i en före detta rastgård?

Passar alla tillfällen

Oavsett om du vill ta en fika efter promenaden, äta lunch eller ta med familjen på helgmiddag är vårt wärdshus en perfekt plats att träffas och umgås på. Våra matsalar präglas av en varm och familjär wärdshusmiljö med konstnärinnan Madeleine Pyks konst som blickfång, inspirerad av öns historia. Även en del av Isaac Grünewalds ”Långholmssvit” pryder väggarna och lockar till samtal. Kvällar och helger serverar vår mysiga bar Finkan enklare rätter. Årligen återkommande evenemang på wärdshuset är afternoon tea, brunch, julbord, Mårtensgås, påskfirande m.m.