Wärdshus

En mysig restaurang, mitt i Stockholm

Långholmens Wärdshus ligger inrymt i Alstaviks malmgård från 1670-talet. Här kan du avnjuta det bästa ur svensk mattradition, tillagat på lokala råvaror i en historiskt fängslande miljö. Vi serverar både dagens lunch samt har à la cartemeny till både lunch och middag. För de större sällskapen rekommenderar vi vår festvåning, som lämpar sig utmärkt för bröllop och företagsarrangemang. Vi är dessutom Svanenmärkta!!

Följ oss gärna på Facebook för att få våra senaste nyheter i wärdshuset, dagens lunch och helgtips.

Bordsbokning

Du kan boka bord via vår onlinebokning till vänster. Du får omedelbart en bekräftelse på din bokning, via e-post och sms. Alla platser är inte tillgängliga via onlinebokningen, så prova att kontakta oss på telefon, 08-720 85 50, eller e-post restaurang@langholmen.com, om det skulle vara fullt.

Wärdshusets öppettider

Vardagar 11.30-23.00
Lördagar 12.00-23.00
Söndagar 12.00-17.00
Från 2 juli till och med 3 augusti är wärdshuset stängt. Café Rastgården är öppen dagligen kl 11-21 till och med 2a augusti. Här serveras kaffe, glass, mat , vin och öl. Varmt välkomna

Baren Finkans öppettider

Tisdag-lördag 17.00-24.00

Café Rastgården

Här kan du sommartid koppla av med en kopp kaffe, smörgåsar och glass. Varför inte spela boule i en före detta rastgård? Vi öppnar för säsongen 16/5!

Grillkväll

Välkomna till vår mysiga wärdshuspark på grillkväll. Vi tänder grillen kl. 17.00. 26/6, 7/8 & 14/8
Maten lovordas av alla gäster, personalen under kvällen både i restaurangen, i baren och receptionen var underbara. Gunnel Jägare Sandin

Lunchmeny

Det är det svenska köket som är grunden i matlagningen på Långholmens Wärdshus. Menyerna är skapade efter säsong för att råvarorna ska ha bästa smak, det är dessutom miljövänligt.

Vinprovning

Söker du något mer än bara en middag? Låt vår sommelier ta er med på en välsmakande dryckesprovning.

Brunch

Vår populära brunch serveras på söndagar. Boka in en härlig dag på Långholmen.

Passar alla tillfällen

Oavsett om du vill ta en fika efter promenaden, äta lunch eller ta med familjen på helgmiddag är vårt wärdshus en perfekt plats att träffas och umgås på. Våra matsalar präglas av en varm och familjär wärdshusmiljö med konstnärinnan Madeleine Pyks konst som blickfång, inspirerad av öns historia. Även en del av Isaac Grünewalds ”Långholmssvit” pryder väggarna och lockar till samtal. Kvällar och helger serverar vår mysiga bar Finkan enklare rätter. Årligen återkommande evenemang på wärdshuset är afternoon tea, brunch, julbord, Mårtensgås, påskfirande m.m.