Wärdshus

En mysig restaurang, mitt i Stockholm

Långholmens Wärdshus ligger inrymt i Alstaviks malmgård från 1670-talet. Här kan du avnjuta det bästa ur svensk mattradition, tillagat på lokala råvaror i en historiskt fängslande miljö. Vi serverar både dagens lunch samt har à la cartemeny till både lunch och middag. För de större sällskapen rekommenderar vi vår festvåning, som lämpar sig utmärkt för bröllop och företagsarrangemang. Vi är dessutom Svanenmärkta!!

Följ oss gärna på Facebook för att få våra senaste nyheter i wärdshuset, dagens lunch och helgtips.

Bordsbokning

Du kan boka bord via vår onlinebokning till vänster. Du får omedelbart en bekräftelse på din bokning, via e-post och sms. Alla platser är inte tillgängliga via onlinebokningen, så prova att kontakta oss på telefon, 08-720 85 50, eller e-post restaurang@langholmen.com, om det skulle vara fullt.  

Wärdshusets öppettider

Vardagar 11.30-23.00
Lördagar 12.00-23.00
Söndagar 12.00-17.00
Här serveras kaffe, glass, mat , vin och öl. Varmt välkomna

Baren Finkans öppettider

Tisdag-lördag 17.00-24.00
Tack för lunchen igår. Jättegott och fin service. Alla nöjda! Tony Ruster, Fastighetsägarnas Seniorförening

Alla hjärtans dag

Vad vore väl bättre än att fira alla hjärtans dag med sin käresta på den fängslande ön Långholmen, 14 februari?

Kvällsmeny

Vi serverar vällagad mat i en trivsam miljö. Eftersom vi är Svanenmärkta arbetar vi i största möjliga mån med ekologiska råvaror.

Lunchmeny

Det är det svenska köket som är grunden i matlagningen på Långholmens Wärdshus. Menyerna är skapade efter säsong för att råvarorna ska ha bästa smak, det är dessutom miljövänligt.

Recept - Långholmslimpa

Vi bjuder på vårt mest efterfrågade recept. Långholmslimpan är god till sill, ostbricka och som frukostbröd.

Brunch

Välkommen att boka redan nu. Varför inte ge bort en brunch för två som ett presentkort? Gå in och beställ i vår webshop.

Afternoon Tea

Vi gör nu ett uppehåll med vår Afternoon Tea och börjar igen på lördagen 30/1. Välkommen att boka redan nu. Varför inte ge bort en Afternoon Tea för två personer som presentkort? Gå in och beställ i vår webshop.

Passar alla tillfällen

Oavsett om du vill ta en fika efter promenaden, äta lunch eller ta med familjen på helgmiddag är vårt wärdshus en perfekt plats att träffas och umgås på. Våra matsalar präglas av en varm och familjär wärdshusmiljö med konstnärinnan Madeleine Pyks konst som blickfång, inspirerad av öns historia. Även en del av Isaac Grünewalds ”Långholmssvit” pryder väggarna och lockar till samtal. Kvällar och helger serverar vår mysiga bar Finkan enklare rätter. Årligen återkommande evenemang på wärdshuset är afternoon tea, brunch, julbord, Mårtensgås, påskfirande m.m.