Wärdshus

En mysig restaurang på Södermalm

Långholmens Wärdshus ligger inrymt i Alstaviks malmgård från 1670-talet. Här kan du avnjuta det bästa ur svensk mattradition, tillagat på lokala råvaror i en historiskt fängslande miljö. Vi serverar både dagens lunch samt har à la cartemeny till både lunch och middag. För de större sällskapen rekommenderar vi vår festvåning, som lämpar sig utmärkt för bröllop och företagsarrangemang. Vi är dessutom Svanenmärkta! Långholmen är en ö tillhörande Södermalm i närheten av Hornstull.

Följ oss gärna på Facebook för att få våra senaste nyheter i wärdshuset, dagens lunch och helgtips.

Bordsbokning

Du kan boka bord via vår onlinebokning till vänster. Du får omedelbart en bekräftelse på din bokning, via e-post och sms. Alla platser är inte tillgängliga via onlinebokningen, så prova att kontakta oss på telefon, 08-720 85 50, eller e-post restaurang@langholmen.com, om det skulle vara fullt.

Öppettider

Vardagar 11.30-23.00
Lördagar 12.00-23.00
Söndagar 12.00-17.00
Baren Finkans öppettider
Tisdag-lördag 17.00-24.00
Tack för lunchen igår. Jättegott och fin service. Alla nöjda! Tony Ruster, Fastighetsägarnas Seniorförening

Veckans Rätter

"Veckans rätter" serveras vardagar 11.30-17.00 för 129:-. "Månadens Husman" serveras alla dagar för 148:-.

Lunchmeny

Det är det svenska köket som är grunden i matlagningen på Långholmens Wärdshus. Menyerna är skapade efter säsong för att råvarorna ska ha bästa smak, det är dessutom miljövänligt.

Kvällsmeny

Vi serverar vällagad mat i en trivsam miljö. Eftersom vi är Svanenmärkta arbetar vi i största möjliga mån med ekologiska råvaror.

Julbord

På Långholmens Wärdshus serverar vi ett traditionellt, svenskt julbord. Vällagad julmat, gjord på fina råvaror, i mysig wärdshusmiljö mitt i Stockholm.

Hugga huvudet av ondskan

Spännande teater och trevlig middag. Långholmsteatern presenterar monologen "Hugga huvudet av ondskan". Nya datum släppta för 2017!

Julklappstips

Ge bort en upplevelse i julklapp! I vår webshop kan du köpa presentkort på brunch, afternoon tea, weekendpaket m.m.

Afternoon Tea

Unna dig och en vän med klassisk Afternoon Tea på vårt wärdshus. Vårt Afternoon Tea serveras igen fr o m 28 januari 2017. Lördagar kl. 13-17.

Brunch

Att äta brunch tillsammans är ett härligt sätt att umgås med någon du tycker om. Vi serverar söndagsbrunch kl. 12-16. Brunchen tar ett uppehåll nu i julbordstider och serveras återigen från 15/1.

Passar alla tillfällen

Oavsett om du vill ta en fika efter promenaden, äta lunch eller ta med familjen på helgmiddag är vårt wärdshus en perfekt plats att träffas och umgås på. Våra matsalar präglas av en varm och familjär wärdshusmiljö med konstnärinnan Madeleine Pyks konst som blickfång, inspirerad av öns historia. Även en del av Isaac Grünewalds ”Långholmssvit” pryder väggarna och lockar till samtal. Kvällar och helger serverar vår mysiga bar Finkan enklare rätter. Årligen återkommande evenemang på wärdshuset är afternoon tea, brunch, julbord, Mårtensgås, påskfirande m.m.