Wärdshus

En mysig restaurang på Södermalm

Långholmens Wärdshus ligger inrymt i Alstaviks malmgård från 1670-talet. Här kan du avnjuta det bästa ur svensk mattradition, tillagat på lokala råvaror i en historiskt fängslande miljö. Vi serverar både dagens lunch samt har à la cartemeny till både lunch och middag. För de större sällskapen rekommenderar vi vår festvåning, som lämpar sig utmärkt för bröllop och företagsarrangemang. Vi är dessutom Svanenmärkta! Långholmen är en ö tillhörande Södermalm i närheten av Hornstull.

Följ oss gärna på Facebook för att få våra senaste nyheter i wärdshuset.

Bordsbokning

Du kan boka bord via vår onlinebokning till vänster. Du får omedelbart en bekräftelse på din bokning, via e-post och sms. Alla platser är inte tillgängliga via onlinebokningen, så prova att kontakta oss på telefon, 08-720 85 50, eller e-post restaurang@langholmen.com, om det skulle vara fullt.

Öppettider

Vardagar 11.30-23.00
Lördagar 12.00-23.00
Söndagar 12.00-17.00
 

Baren Finkans öppettider

Tisdag-lördag 17.00-24.00

Veckans Rätter

"Veckans rätter" serveras vardagar 11.30-17.00 för 129:-. "Månadens Husman" serveras alla dagar för 158:-.

Lunchmeny

Det är det svenska köket som är grunden i matlagningen på Långholmens Wärdshus. Menyerna är skapade efter säsong för att råvarorna ska ha bästa smak, det är dessutom miljövänligt.

Kvällsmeny

Vi serverar vällagad mat i en trivsam miljö. Eftersom vi är Svanenmärkta arbetar vi i största möjliga mån med ekologiska råvaror.

Brunch

Att äta brunch tillsammans är ett härligt sätt att umgås med någon du tycker om. Vi serverar söndagsbrunch kl. 12-16.

Grillkväll

Välkomna till vår mysiga wärdshuspark. Grillkvällar på fredagar med gott från grillen och härliga tillbehör. Livemusik varje grillkväll! Premiär 2/6.

Baren Finkan

I vår mysiga bar kan du komma förbi på en After Work, en bit mat eller en god kopp kaffe efter en tur runt Långholmen. Vi serverar barmeny 17-22, tisdag-lördag.

Hugga huvudet av ondskan

Spännande teater och trevlig middag. Långholmsteatern presenterar monologen "Hugga huvudet av ondskan". Teatern återkommer i höst: 6/10, 13/10 och 20/10.

Afternoon Tea

Unna dig och en vän med klassisk Afternoon Tea på vårt wärdshus. Afternoon Tea serveras åter i höst 16/9-4/11.

Presentkort

Ge bort en upplevelse! I vår webshop kan du köpa presentkort på brunch, afternoon tea, weekendpaket m.m.

Recept

På allmän begäran kommer vi dela med oss av våra recept på raw food bars, "Behind Bars" och den uppiggande shoten "Shot up".

Matfilosofi

Som restaurang har vi ett stort ansvar för vad vi serverar på tallriken. Våra gäster ska vara säkra på att vår mat är lagad från grunden med på de bästa råvarorna.
Tack för lunchen igår. Jättegott och fin service. Alla nöjda! Tony Ruster, Fastighetsägarnas Seniorförening

Fest & firande

Vår klassiska festvåning har anor från 1600-talet och ligger i den slottsliknande malmgård som mästerbryggaren Jochum Ahlstedt lät bygga för sig och sin familj. Tidens smakfulla överdåd går idag igen i kristallkronorna, de stora fönstren och de varma, ljusa tonerna. Vårt kanske vackraste rum, som gjord för den perfekta festen.

Festvåningsmeny

Med Festvåningsmenyn kan du kombinera ihop våra utvalda ätter så att menyn passar just ditt sällskap.
Vår dag blev väldigt fin. Fantastisk service och vi kommer absolut att rekommendera er! Petra Isaksson

Bröllop

Bröllop på Långholmen - annorlunda och fängslande romantiskt!

Bröllopsmeny

Bröllopsmenyn är komponerad med stor omsorg. Med de bästa råvaror och kärleksfull tillagning garanterar vi att ert menyval blir något exceptionellt. Till maten har vår sommelier valt ut de mest smakfulla drycker.

Miljöansvar

Långholmen är Svanenmärkt och vi försöker hela tiden att hitta nya områden vi kan förbättra! Vårt ansvar för miljön är en ständigt pågående process, vi kan aldrig luta oss tillbaka och tänka att nu har vi gjort vårt.

Långholmens Historia

Långholmen har en spännande historia och de första spåren av människor är en skatt som innehåll mynt från 900-talet.

Passar alla tillfällen

Oavsett om du vill ta en fika efter promenaden, äta lunch eller ta med familjen på helgmiddag är vårt wärdshus en perfekt plats att träffas och umgås på.