Om Långholmen

Långholmen Hotell & Restaurang AB är ett privatägt bolag som driver hotell-, konferens-, restaurang- och vandrarhemsverksamhet. Vi finns i det gamla ombyggda Kronohäktet, med tillhörande malmgård, på ön Långholmen mitt i Stockholm. Anläggningen är ansluten både till Svenska Möten och Svenska Turistföreningen.

Hitta hit

Långholmen är, som namnet antyder, en långsmal holme belägen mellan Kungsholmen och Södermalm. Västerbron sträcker sig över ön och mellan Södermalm och Långholmen löper det smala Pålsundet. Till Långholmen leder två broar. När du ska besöka oss tar du dig över Långholmsbron, den andra från city räknat.

Företaget

Vi som jobbar här hoppas att du ska upptäcka att Långholmen inte bara är fängslande utan också naturskön. Vi försöker på vårt sätt bidra till att behålla den fina miljön genom att dagligen applicera Svenska Mötens och Svenska Turistföreningens miljöprogram i vår verksamhet. Miljöprogrammet ger oss alla en bättre inomhus - och utomhusmiljö. Förutom en naturskön upplevelse vill vi ge våra gäster en fantastisk service. Vi kan även rekommendera vårt systerhotell Zinkensdamm på Södermalm.

Miljöarbete

Redan 1990 började en grupp entusiastiska medarbetare på Långholmen att engagera sig i miljöfrågan. Det var då den första miljögruppen bildades.

Klimatkompensation

2012 tog vi ett beslut att kompensera för vår klimatpåverkan. Vi klimatkompenserar idag för uppvärmning, elektricitet, tjänsteresor, tjänstefordon och pappersförbrukning.
Trevlig personal, mycket bra frukost. Kalasbra för barnfamiljen! Marie, Linköping

När giljotinen kom till Sverige

Hur kom giljotinen till Sverige? Sista avrättningen med huggbila var 1900 i Västerås. Nu skulle dödsstraffet "humaniseras" och en giljotin skulle inhandlas. Läs om hur "skördetröskan" kom till Långholmen på vår hemsida.

Svanenmärkta

Att svanenmärka Långholmen är ett medvetet val för att verka för ett hållbart samhälle, inte bara i det korta perspektivet utan även långsiktigt.